ATENTIE!

Vă rugăm să citiți cu atenție regulamentul Centrului și să îl respectați, astfel încât Centrul să funcționeze în condiții civilizate și conform normelor legale iar șederea dvs. aici să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie cât mai plăcută.
Acest regulament se aplică tuturor oaspeților noștri care îl acceptă prin însuşi faptul cazării lor în Centru şi trebuie să i se conformeze fără limite sau rezerve.

REGULI GENERALE

    Fiecare grup este responsabil să respecte prevederile legale specifice contextului epidemiologic și care sunt în vigoare la data desfășurării evenimentului, respectivnormele de igienă obligatorii, regulile de distanțare socială și limitarea numărului de participanți la eveniment.
   Fumatul este interzis pe proprietatea Centrului, atât în interior cât și în exterior!
   Este interzis jocul cu focul sau aprinderea focului în orice loc cu excepţia locului special amenajat pentru foc de tabără, grătar și șemineu.
    Este interzisă degradarea suprafețelor din Centru, prin desenare, pictare, scriere, zgâriere, etc.Persoanele responsabile de degradarea sau distrugerea lucrurilor care aparțin Centrului sunt responsabile în totalitate de acoperirea costurilor pentru repararea sau înlocuirea obiectelor respective.
   Este interzis accesul în toate spațiile private ale Centrului – spații tehnice, garaj, spălătorie, camera centralei, pivniță!
   Este interzis consumul de apă de băut de la robinet! Vă rugăm să consumați apă de băut doar de la cele 2 dozatoare!
   Înainte de plecare, asigurați-vă că toate lucrurile sunt la locurile lor, așa cum le-ați găsit –vesela în bucătărie, jucăriile pentru copiii mai mici în camerele de joacă de la mansardă jocurile în cutiile din debaraua din casa mare! – 
   Geamurile de la mansardă trebuie închise atunci când plouă sau când părăsiți incinta Centrului!

BUCĂTĂRIE

   Fiecare grup este responsabil ca personalul de la bucătărie să îndeplinească condițiile igienico – sanitare necesare (analize medicale la zi, curs igienă)!

   Baia de lângă bucătărie este destinată doar bucătăreselor / personalului de la bucătărie!

   Personalul de la bucătărie este responsabil cu păstrarea curățeniei în bucătărie, cu igienizarea suprafețelor de lucru, a vaselor de gătit și a veselei.

   Vesela și tacâmurile folosite afară (la grătar etc.) trebuie aduse înapoi la bucătărie.

   Mașinile de spălat vase trebuie golite înainte de plecarea grupului! Nu lăsați vasele (nici murdare, nici curate) în mașina de spălat vase!

SPAȚIILE DE CAZARE

   Accesul la spațiile de cazare (dormitoare și etajele superioare ale clădirilor) se face doar cu papuci de casă / șosete / desculți!

   Încălțămintea de exterior trebuie să rămână la parter și poate fi depozitată în dulapurile de lângă scară sau sub scări!

   Este interzis consumul de alimente în dormitoare!

   Este interzisă scoaterea păturilor sau a lenjeriei de pat din dormitoare.

JOCURI INTERIOR

   În camerele de joacă de la mansardă copiii trebuie să fie supravegheați!

   Jucăriile trebuie să rămână aranjate în camerele de joacă la plecarea grupului!

JOCURI EXTERIOR

   Este interzisă folosirea zidului de cățărare mare fără utilizarea hamului și asistență din partea unui adult.

   Vârsta minimă de la care pot fi utilizate zidul de cățărare mare, frânghia și scara este de 12 ani!

   Tiroliana nu poate fi folosită pe perioada iernii iar pe perioada verii poate fi utilizată doar de copiii pană la 16 ani, max 80 KG cu ham și asistență din partea unui adult.

   Arcurile pot fi folosite doar cu supravegherea unui adult, care știe să monteze și să demonteze arcurile la fiecare sesiune!

   După utilizarea jocurilor asigurați-vă că ați adunat de afară toate accesoriile – hamurile, mingile, arcurile și săgețile etc.

ECHIPAMENTE

   Vă punem la dispoziţie o staţie de amplificare, un videoproiector, ecran de proiecţie, un calculator, un pian. Toate acestea sunt în bună stare de funcţionare. În cazul în care observaţi că apar ceva probleme legate de funcţionarea acestora vă rugăm să ne anunţaţi imediat. Fiecare grup trebuie să desemneze persoanele responsabile cu operarea echipamentelor și să nu permită accesul la ele a altor persoane decât cele desemnate.

FOC DE TABĂRĂ

   Centrul Creștin Onisim are un loc special amenajat pentru construcția și aprinderea focului de tabără. In ce priveste lemnul necesar pentru focul de tabără acesta trebuie procurat de către fiecare grup căutând în pădure crengi căzute şi alte bucăţi de lemn, asigurându-vă că vă încadraţi în condiţiile legale impuse de ocolul silvic. În cazul în care doriți să vă punem noi la dispoziție lemnul pentru focul de tabără, aceasta se va face contra cost.

   Acest lucru se aplică și lemnului necesar pentru utilizarea grătarului!

PRIMUL AJUTOR

   Vă punem la dispoziţie o trusă de prim ajutor în cazul unor mici accidentări.

   Fiecare grup trebuie să aibă o persoană responsabilă cu acordarea primului ajutor și o trusă medicală specifică nevoilor grupului.

PREVENIREA ŞI STINGEREA INCENDIILOR

   În cazul izbucnirii unui incendiu în spațiile Centrului se va trece la evacuarea de urgenţă a spațiilor. În situaţiile în care ieşirile obişnuite sunt blocate de foc, evacuarea se va face pe scările de incendiu. Scările montate pe pereţii exteriori vor fi folosite doar în caz de incendiu. Pentru stingerea incendiilor ambele case sunt prevăzute cu instinctoare amplasate la fiecare etaj.

Nu ne asumăm nici un fel de responsabilitate pentru orice incident produs ca urmare a nerespectării prezentului regulament!

Vă mulțumim pentru înțelegere și sperăm să petreceți aici un timp binecuvântat!

NERESPECTAREA REGULAMENTULUI ȘI ORICE DAUNĂ SAU STRICĂCIUNE INTRĂ AUTOMAT ÎN SARCINA ORGANIZATORULUI SAU A CELUI CARE A EFECTUAT REZERVAREA. PE LÂNGĂ DAUNELE MATERIALE CE TREBUIE ACOPERITE NE REZERVĂM DREPTUL CA, ÎN CAZUL NERESPECTĂRII CONTINUE A REGULAMENTULUI ȘI A LIPSEI DE ÎNȚELEGERE SĂ VĂ REFUZĂM DREPTUL DE A MAI FOLOSI FACILITĂȚILE CENTRULUI!